Trufe de ciocolata cu nuci
INGREDIENTE:
200 g ciocolata, 100 ml frisca lichida,
100 g nuci macinate, 3 linguri coniac (rom, whisky),
cacao sau ciocolata rasa – pentru finisare.
PREPARARE
Se pune frisca intr-un vas, se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici. Se aseaza vasul pe baie de aburi, amestecand continuu, pana cand se obtine o compozitie uniforma. Se da vasul deoparte si se adauga coniacul si nucile. Pasta obtinuta se lasa la frigider pana cand se incheaga putin.
Se modeleaza apoi, cu mana, mici sfere care se trec fie prin pudra de cacao, fie prin ciocolata rasa. Se aseaza in hartii individuale si se pastreaza la frigider, pana in momentul servirii.
Va pot asigura ca aceste trufe de ciocolata cu nuci sunt un adevarat vis dulce!
Related posts:
- Spuma de ciocolata cu cafea
- Ciocolata de casa
- Prajitura cu crema de nuci
- Panacota cu cafea si ciocolata
Filed under: Desert fara cuptor
O minunatie. M-am gandit sa fac ceva in genul asta de Craciun, dar n-am mai avut timp! Apetisant arata!
ce frumoase sunt!
vis dulce????…putin spus
Multumesc, fetelor! Trufele chiar sunt minunate!
Imi dai si mie una?
Normal! Numai una?!
Cu siguranta sunt foarte gustoase, judecand dupa ingrediente si aspect!
Sunt foarte gustoase si usor de facut!