Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie

Muschiul de porc in crusta de condimente si sos de rodie, se prepara destul de usor si este o friptura delicioasa, rafinata, foarte potrivita pentru mesele festive de Craciun sau Revelion. Sosul de rodie e usor acrisor si merge de minune cu carnea de porc.

INGREDIENTE:
1 bucata muschi de porc, 3 linguri ulei de masline, 1 albus de ou, sare, 1 lingurita piper boabe (verde, negru sau rosu), patrunjel tocat marunt, rozmarin, 1 lingurita boabe de mustar, boia dulce, boia iute, 1 rodie, 2 lingurite miere, 1 lingurita otet balsamic.
PREPARARE:
Se amesteca albusul de ou cu condimentele, adaugate dupa gust. Se spala muschiul de porc si se imbraca in  pasta de condimente. Se pune uleiul intr-un vas termorezistent, se aseaza carnea si se acopera cu folie de aluminiu. Se da vasul la cuptor timp de 35 minute, dupa care se da deoparte folia si se mai lasa inca 25 minute, sa se rumeneasca frumos.
Sosul de rodie:
Samburii de rodie se paseaza bine, apoi se scurge sucul obtinut.  Sosul ramas in tava, dupa ce muchiul e gata, se scurge intr-o tigaie si se incinge. Se stinge cu otetul balsamic si se adauga sucul de rodie, apoi mierea. Se fierbe la foc mic, pana cand se ingroasa putin si se reduce la jumatate.
Friptura se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie in felii, care se aseaza pe platou si se stropesc cu sosul de rodie.

 


Related posts:

  1. Cotlet picant de porc
  2. Tochitura din organe de porc
  3. Carne de porc cu legume la gratar
  4. Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar

Leave a Reply