Fursecuri de Craciun

Fursecuri delicioase si amuzante pentru un Craciun de poveste.

INGREDIENTE:
Aluat:
125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 1 lingurita ghimbir ras,
esenta de vanilie, 2 linguri lapte, 250 g faina.
Glazura:
100 g unt, 4 linguri lapte, esenta de vanilie,
2-3 cani cu zahar pudra, colorant alimentar.
PREPARARE:
Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se adauga faina, ghimbirul, apoi esenta si laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa la rece 2 ore. Se intinde apoi in foaie subtire si se decupeaza fursecurile, care se coc 15-20 minute, in cuptorul incins inainte.
Glazura:
Se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele, colorantul preferat, esenta si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa.
Fursecurile racite, se decoreaza cu glazura, dupa imaginatie si gust.

Daca in aluatul de baza adaugam 2 linguri cacao si un praf de scortisoara, putem obtine mici fursecuri in forma de omuleti haiosi.

 


Related posts:

  1. Fursecuri cu scortisoara
  2. Fursecuri cu iaurt
  3. Fursecuri de Halloween
  4. Fursecuri cu cardamom si alune

2 Responses to “Fursecuri de Craciun”

  1. ce spectacol de culori….dar si gustul cred ca ii face concurenta

  2. Pe cat sunt de aratoase, pe atat sunt de gustoase! ;)

Leave a Reply