Conopida cu bacon in sos de ardei
INGREDIENTE:
1 conopida potrivita, 200 g bacon afumat, 3-4 buc. ardei gras de diverse culori,
1 ceapa, 3-4 rosii, sare, piper, cimbru, 2-3 catei de usturoi, 3-4 linguri ulei.
PREPARARE:
Conopida se desface in buchetele mai mici si se fierbe in apa cu sare, timp de 5-7 minute. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Se formeaza apoi rulouri, infasurand in bacon fiecare buchetel de conopida.
Ceapa si ardeii se spala, se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in ulei, pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite si tocate in cuburi mici. Se sareaza, pipereaza, se adauga cimbru si se mai fierbe pana scade sosul. La final se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Sosul de ardei se lasa sa se raceasca putin, apoi se transfera intr-o tava termorezistenta. Deasupra sosului, se aseaza rulourile de conopida.
Se da tava la cuptor pentru 30-35 minute.
Mancarea se serveste calda.
Pofta buna!
Related posts:
Filed under: Mancaruri
[...] si masline, care merge insotita de niste baghete magice, desi pentru cei care decid in favoarea conopidei cu bacon in sos de ardei nimeni nu poate sa spune nimic rau. Nu stiu altii cum sunt……insa deja am o pofta nebuna [...]
ce bune trebuie sa fie,imi plac
Sunt delicioase!