Conopida cu maioneza

Un aperitiv deosebit de gustos, care se prepara foarte usor.

INGREDIENTE:
o conopida potrivita, sare, piper, maioneza din 2 galbenusuri,
2-3 linguri smantana, zeama de lamaie.

PREPARARE:
Conopida se spala si se desface in buchetele. Se pune un vas cu apa si sare la fiert iar cand apa da in clocot se adauga conopida si se fierbe cateva clocote. (Nu prea mult, pentru a nu-si pierde proprietatile). Conopida ar trebui sa ramana “al dente”. Se scurge bine de apa si se lasa sa se raceasca. Se toaca marunt si se amesteca cu maioneza, smantana, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.
Salata de conopida cu maioneza poate fi servita pe felii de paine prajita.


Related posts:

  1. Telina cu maioneza
  2. Cruditati cu maioneza
  3. Fasole galbena cu maioneza
  4. Dovlecei cu maioneza

4 Responses to “Conopida cu maioneza”

  1. asta vreau sa fac si eu maine :D conopida ma asteapta, aveam un gand de gratin… da m-am razgandit

  2. Diamond,spor la pregatit si pofta buna! :)

  3. Pentru aceasta reteta conopida se preteaza foarte bine la metoda de gatit in abur – mai putine sanse de a o gati prea mult si nici nu-si mai pierde toate cele in apa de fiert… poate incerci si asa :-)

  4. Am incercat deja ;) conopida ramane mai crocanta si are un gust mai pronuntat. Metoda cu apa este o alegere, totusi, pt cei care nu au steam cooker.

Leave a Reply