Trifle

Trifle este un desert facut din straturi alternante cu gelatina, fructe, piscoturi, crema de ou si frisca. Poate fi o idee minunata de a folosi resturile ramase de la diverse prajituri, bucati de cozonac sau chec, inlocuind cu ele, piscoturile.
Il putem transforma intr-un desert potrivit pentru ziua de Sfantul Valentin sau de Dragobete, daca folosim jeleu si fructe de culoare rosie, iar crema o coloram in roz. Aspectuos, elegant, delicios!

INGREDIENTE:
Stratul rosu:
1 plic gelatina rosie Dr. Oetker, 250 ml compot, 2 linguri zahar,
fructe proaspete sau din compot (visine, cirese, zmeura, capsuni).
Crema 1:
4 galbenusuri, 500 ml lapte, 4 linguri zahar, esenta de vanilie,
40 g amidon alimentar, colorant alimentar rosu.
Crema 2:
150 ml frisca lichida, 50 g ciocolata neagra.
PREPARARE:
Stratul rosu:
Se amesteca zaharul cu praful de gelatina si se toarna compotul. Se fierbe un minut, amestecand continuu. Se repartizeaza apoi, in patru pahare inalte. Se adauga fructele si se lasa la rece pana cand jeleul se incheaga.
Crema 1:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, amidonul, apoi cu laptele caldut, adaugat putin cate putin si mixand in continuare. Compozitia se strecoara si se pune la fiert, amestecand continuu, cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. La final se adauga esenta si cateva picaturi de colorant alimentar rosu (optional). Crema se lasa sa se raceasca, asezand chiar pe suprafata ei folie alimentara, pt a evita formarea crustei.
Crema 2:
Se incalzeste frisca, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana la dizolvarea completa. Se lasa la rece, pentru 2-3 ore, apoi se mixeaza pana isi dubleaza volumul.
Asamblarea:
Peste jeleul cu fructe din pahare, se aseaza un strat din bucati de piscoturi, resturi de cozonac sau blat de pandispan (ramas de la turnuletele cu frisca). Se toarna apoi, un strat de crema roz si se aseaza cu un pos, crema de ciocolata si frisca. Deasupra se poate orna cu ciocolata rasa sau fructe. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.


Related posts:

  1. Crema de zmeura la pahar
  2. Tort cu fructe si frisca
  3. Tort steluta cu crema de visine si ciocolata
  4. Panacota cu cafea si ciocolata

5 Responses to “Trifle”

  1. Ce imbietor arata.Pup!

  2. Multumesc! Pup si eu!

  3. Ce pofta mi-ai facut! Mai pot spera la un pahar?

  4. Cum sa nu, Mari! Te servesc! :)

  5. uau…fff romantic !

Leave a Reply