Lasagna bolognese
Lasagna bolognese este o combinatie de paste si carne, o reteta ce vine din Italia si pe care am adoptat-o si noi pentru ca e delicioasa!
INGREDIENTE:
15 foi lasagna (Panzani), 200 g parmezan, 50 g unt, 1 lingura pesmet.
Sos bechamel:
4 linguri unt, 4 linguri faina, 500 ml lapte,
sare, piper, nucsoara, 1 lingura parmezan ras.
Sos bolognese:
400 g carne tocata (pui, porc, vita), 1 ceapa, 1 morcov, 3-4 linguri ulei,
3-4 linguri suc de rosii, 200 ml supa, 2 catei de usturoi, sare, piper, rozmarin.
PREPARARE:
Sos bolognese:
Ceapa tocata marunt si morcovul ras, se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si usturoiul zdrobit. Dupa 2-3 minute, se adauga sucul de rosii si supa (sau apa calda). Se acopera totul cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 15-20 minute, amestecand din cand in cand, pana ce sosul scade si carnea este gatita. Se asezoneaza dupa gust cu sare, piper si rozmarin.
Sos bechamel:
Intr-o tigaie se incinge untul, se adauga faina, apoi laptele caldut, putin cate putin si amestecand continuu, pana cand se obtine un sos cremos si uniform. Se adauga dupa gust sare, piper si nucsoara. La final se incorporeaza parmezanul.
Foile de lasagna:
Se fierb 1-2 minute in apa cu sare si putin ulei. Se trec prin apa rece, apoi se pun pe un platou (nesuprapuse) sa se usuce.
Asamblarea:
Se unge o tava cu unt si se presara cu pesmet. Se aseaza straturi alternante de foi de lasagna, sos bechamel, sos bolognese si parmezan ras. Pe ultimul strat din foi, se aseaza un strat subtire de sos bechamel, se presara parmezan si se pun cateva bucati de unt. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute. Se indeparteaza folia si se mai lasa inca 5-10 minute, sa se rumeneasca frumos. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se poate servi.
Pofta buna!
Related posts:
- Pastitsio – lasagna greceasca
- Musaca de vita cu sos bechamel
- Paste cu branza si sos bechamel
- Risotto cu spanac
Filed under: Paste Pizza Shaorma
nu refuz niciodata o portie de lasagna!
Mh, iubesc lasagna!!