Paste cu branza si sos bechamel

Sosul bechamel este unul dintre sosurile frantuzesti de baza. Se foloseste ca atare sau ca adaos in diferite preparate din bucataria frantuzeasca si nu numai.
Cum se obtine:
Laptele (500 ml ) se aromatizeaza cu un catel de usturoi si  o frunza de dafin. Se fierbe si apoi se strecoara. Separat, intr-un vas se topesc 2 linguri unt, apoi se adauga 2 linguri cu faina. Se toarna putin cate putin, laptele infuzat. Se amesteca repede, cu telul, pana cand sosul se uniformizeaza si devine cremos. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Ca unitati de masura se folosesc o lingura de faina si una de unt, la fiecare cana cu lapte adaugata.

Un sos simplu, delicios, laptos si aromat, care se face foarte usor si poate fi folosit la prepararea multor feluri de mancare, precum sufle-uri, gratin de spanac  musaca, vinete umplute sau paste cu branza.

PASTE CU BRANZA SI SOS BECHAMEL

INGREDIENTE:
200 g paste, 200 g branza,
o cana sos bechamel mai subtire, pesmet.
PREPARARE:
Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se clatesc cu apa rece. Se prepara sosul bechamel, se condimenteaza, iar la sfarsit se adauga branza rasa si se amesteca pana cand se topeste. Se combina pastele cu sosul se pun intr-o tava, se presara deasupra branza rasa si un praf de pesmet. Se introduce tava la cuptor, pentru aprox. 10-15 minute.
Se servesc imediat.
La interior vor fi cremoase si fierbinti iar la suprafata vor avea o crusta crocanta, aurie, delicioasa de branza.
O mancare grozava, reconfortanta, pentru toata familia.

 


Related posts:

  1. Budinca de paste cu sunca
  2. Ardei copt umplut cu branza
  3. Foitaj cu branza
  4. Melci cu branza si chimen

3 Responses to “Paste cu branza si sos bechamel”

  1. Foarte bune pastele astea ale tale cu sosul asta bun!
    Vin si eu la o portie!

  2. Te-am votat la concurs!

  3. Te astept ,Mari! :)
    Multumesc mult de vot!

Leave a Reply