Tort de clatite cu frisca si ciocolata
INGREDIENTE:
Aluat:
3 oua, 400 ml lapte, 2-3 linguri zahar, esenta de vanilie, un praf de sare,
3 linguri ulei, 2 linguri cacao, aprox. 2 cani faina.
Crema:
300 ml frisca lichida, 100 g ciocolata alba.
Decor:
100g ciocolata neagra
PREPARARE:
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se prajesc 13-15 clatite.
Se pun 100 ml de frisca intr-un vas pe foc si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se da la frigider pentru doua ore. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se bate amestecul pana cand isi dubleaza volumul.
Se ung clatitele reci, cu un strat subtire de crema si se suprapun pe platou. Deasupra se toarna ciocolata neagra topita si se decoreaza cu aveline din frisca. Tortul de clatite cu frisca si ciocolata, se lasa la rece 2-3 ore inainte de a fi servit.
Related posts:
- Tort cu ciocolata si crema caramel
- Tort cu multa ciocolata
- Tort cu visine si frisca
- Tort cu mousse de ciocolata alba si lamaie
Filed under: Torturi
foarte frumos , desi nu prea-mi placea mie ideea de tort de clatite. dar tu m-ai convins
Foarte frumos!Felicitari si te asteptam pe la noi:http://bunatatidinnatura.blogspot.com/
Vai ce bine arata !! O minunatie dulce ! pup
sună delicios, acum mai trebe şi aplicat, îţi voi scrie după ce îl voi face!
Multumesc mult, fetelor! Tortul chiar este o minunatie! Nu veti regreta daca il veti incerca.
ce frumos arata !!! … iar ptr mine tortul de clatite e cel mai bun …
Te cred, Adina!
am preparat tortul cu clatite obisnuite, din cauza ca mie nu imi plac torturile cu ciocolata chiar asa mult, si a iesit delicios! sigur o sa incerc si reteta ta intr-o zi.:)
aici poti vedea tortul meu.
multumesc pentru reteta!
Super ti-a iesit, Catalina! Nu cred ca are importanta daca foile de clatite au sau nu cacao in compozitie, tortul e delicios oricum!
Multumesc si eu pentru ca ma urmaresti!
Fetelor,sa stiti ca eu chiar am facut acest tort cu ceva timp in urma si vi-l recomand calduros.Este grozav.Doar ca stai nitelus cam mult langa aragaz pana faci toate clatitutele.In rest,iti lingi si degetele si mananci si farfuria.Numai bine.
Genny, tortul chiar merita tot efortul!
Numai bine iti doresc si eu!