Papanasi moldovenesti
Posted on October 25th, 2011 by truedelights
INGREDIENTE:
200 g branza de vaci, 2 oua, 50 g zahar,
1 lingura gris, un praf de sare, 1 plic zahar vanilat,
esenta de lamaie, 100 g faina.
PREPARARE:
Se mixeaza branza (bine scursa de zer) cu galbenusurile.
Se adauga faina, grisul, sarea, zaharul vanilat si esenta.
La final se incorporeaza albusurile batute spuma impreuna cu zaharul. Se modeleaza papanasi in forma de covrigi rotunzi, care se prajesc apoi in ulei incins, pana se rumenesc pe ambele parti.
Se ofera cu smantana si dulceata de visine.
”Sai ca-l inghit!”
Related posts:
- Gogosi pufoase
- Cozonac trandafir cu nuci si stafide
- Melci cu branza si chimen
- Flori de dovlecei in aluat dulce
Filed under: Aluaturi dulci si sarate, Retete Radu A Roman
Tare-mi plac !!