Ciocolata de casa

Ciocolata este deliciul „vinovat” de efectul starii de bine pe care o da organismului, prin cresterea secretiei de endorfina (hormonul fericirii). Avem asadar, un motiv destul de bun pentru a o consuma…in cantitati rezonabile, bineinteles.  :)
Ciocolata preparata in casa este cu atat mai buna, fiind un amestec de gusturi si arome impletite cu amintiri din copilarie.

INGREDIENTE:
250 g zahar, 150 ml apa, 250 g lapte praf, 2-3 linguri cacao, 150 g unt,
esenta de rom, alune, stafide.
PREPARARE:
Se fierbe apa amestecata cu zaharul, pana cand se obtine un sirop gros. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste laptele praf amestecat cu cacao. Se amesteca energic pana la incorporarea completa. Se adauga esenta de rom si umpluturile preferate (alune, stafide, nuci, migdale, fructe confiate, etc).

   
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava, niveland bine cu ajutorul unei linguri, trecute tot timpul prin apa. Se lasa tava la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Consistenta ciocolatei difera in functie de modul in care este fiert siropul. Astfel ca, in cazul unui sirop foarte bine legat, ciocolata se va inchega mai repede si va avea o consistenta mai densa; iar daca siropul este mai fluid, ciocolata va avea nevoie de un timp mai mare de stat la rece, iar consistenta ei va fi mai cleioasa.

Sa va delectati cu pofta!


Related posts:

  1. Chec cu ciocolata si cirese
  2. Tort cu multa ciocolata
  3. Cremsnit cu ciocolata alba
  4. Chec cu piure de mere si ciocolata

9 Responses to “Ciocolata de casa”

  1. Ce bine arata !!!
    Trebuie sa o incerc si eu, e preferata sotului meu !:)
    Felicitari!

  2. Multumesc, Simona! :)

  3. ffff bine arata !!!!

  4. Multumesc, Adina!

  5. Salut,

    Am facut ciocolata de casa si mi-a iesit gustoasa, dar compozitia mi-a iesit moale. Unde am gresit? Cu cat las mai mult siropul pe foc cu atat e mai bine?

  6. Buna, Carmen!
    Asa cum am scris si in reteta, cu cat siropul e mai gros, ciocolata se incheaga mai bine. Daca totusi siropul este mai fluid, poti adauga lapte praf suplimentar (3-4 linguri) sa iasa o pasta mai groasa.
    Multumesc mult ca ma urmaresti! :)

  7. Salut din nou,

    Am refacut ciocolata de casa, si tot nu s-a intarit :D . Nu a iesit la fel de moale ca prima data, dar nici nu o pot taia cubulete. Se poate manca cu lingurita. :(
    Am lasat siropul sa fiarba aprox. 10 minute, si am respectat reteta cu sfintenie. Nu inteleg unde gresesc. Sa pun mai mult de 250 grame de lapte praf?

    Astept parerea ta.

  8. Ce lapte praf folosesti? Poate laptele praf pe care-l folosesti tu e ingredientul secret :)

  9. Carmen! :) ))
    Nici ciocolata mea nu a fost foarte tare, a fost insa destul de inchegata si s-a taiat bine, dar daca o lasam mai mult afara si nu in frigider se inmuia vizibil. E prima data cand am pus si eu in practica reteta. Din ce stiu si eu de la mama mea, siropul trebuie sa fie foarte legat, mai legat ca la dulceata, 10 minute de fiert nu cred ca sunt de ajuns. Laptele praf folosit este si el important, trebuie sa fie fara zahar, eu am folosit Raraul. Pentru mai multe exemple poti verifica si alte retete de ciocolata de casa, dar cam toate prezinta aceeasi tehnica. http://www.google.ro/search?um=1&hl=ro&biw=1280&bih=652&tbm=isch&oq=+ciocolata+de+casa&aq=f&aqi=g3&q=ciocolata%20de%20casa Sper sa te ajute! :)

Leave a Reply