Cremsnit cu ciocolata alba

INGREDIENTE:
1 l lapte, 8 oua, 200 g ciocolata alba, 200 g zahar,
225 g faina, esenta de vanilie, 250 g margarina.
PREPARARE:
Margarina si ciocolata se topesc si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, ciocolata, faina, esenta si apoi laptele caldut, putin cate putin amestecand usor. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma.

     
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina; se toarna compozitia de cremsnit si se coace aprox. 1 ora, mai intai la foc iute apoi la foc mic. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar farin. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

 


Related posts:

  1. Tort cu mousse de ciocolata alba si lamaie
  2. Prajitura cu nuci si rahat
  3. Chec cu piure de mere si ciocolata
  4. Prajitura zi si noapte

12 Responses to “Cremsnit cu ciocolata alba”

  1. iooi tu flori!! E una din prajiturile mele preferate da chiar asa … cu ciocolata alba, arata mult prea delicioasa! yummm

  2. Trebue sa fie grozava!
    Rog sa comunicati si dimensiunile tavii.
    Multumiri
    Neta

  3. Prajitura cred ca e foarte gustoasa, ma pregatesc s-o fac , dar am nevoie de dimensiunile tavii.
    Cu multumiri , Neta

  4. Am folosit tava mare de la aragaz, are 30×35 cm. Spor la pregatit! :)

  5. Wow , mai Flori … este minunataaaaaaaaaa !!!
    Trecem la FAVO !!! Va fi prima pe care-o voi testa .
    LA MULTI ANI de ziua muncii … hihihi

  6. La multi ani sa fie!! :)

  7. MULTUMIRI!

  8. Cu multa placere!

  9. este in cuptor…..deabia astept sà vàd cum iese……multumesc pentru retetele minunate pe care le postati…..

  10. Multumesc mult pentru ca ma urmariti! Abia astept si eu sa imi spuneti cum iese prajitura! :)

  11. Nu prea am reusit sa omogenizez albusurile spuma in compozitia prea zemoasa. Ce am gresit?? multumesc

  12. Puteai folosi mixerul la viteza cea mai mica pt a amesteca albusurile. Compozitia rezultata este intr-adevar mai lichida si trebuie manevrata usor. In cuptor se face separarea celor doua straturi, chiar daca nu sunt amestecate prea bine cele doua compozitii.
    Multumesc mult de vizita! Te astept oricand! :)

Leave a Reply