Prajitura cappuccino

INGREDIENTE:
Aluat:
10 oua, 20 linguri zahar, 10 linguri ulei, 10 linguri faina,
1 praf de copt, esenta de vanilie.

Crema:
500 ml frisca (Hulala, Creme Patisserie),
1 lingurita gelatina, 200 g ciocolata cu crema cappuccino.
Decor:
50 g ciocolata cu lapte.

PREPARARE:
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Din aluatul obtinut se coc doua foi in tava tapetata cu hartie de copt.
Crema:
Frisca se pune intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere, se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici si se amesteca pana la dizolvarea acesteia. Se topeste pe aburi, gelatina inmuiata in 2 linguri apa si se adauga peste frisca. Se lasa la rece pentru cel putin 4 ore, apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Crema cappuccino se intinde intre cele doua foi si deasupra prajiturii. Se decoreaza cu ciocolata topita. Se portioneaza dupa dorinta.


Related posts:

  1. Rulada cu crema cappuccino
  2. Muffins cappuccino
  3. Prăjitura marmorata cu jeleu de visine
  4. Prajitura cu crema de nuci

5 Responses to “Prajitura cappuccino”

  1. Arata grozav si sigur e delicioasa. Cred ca ai omis totusi sa pui faina la ingrediente. Cam cata faina e necesara?

  2. M-am grabit cu postarea si am uitat de faina…am remediat acum. Multumesc mult! :)

  3. ori eu nu sunt atenta, ori ati omis sa treceti cantitatea de faina pentru blat

  4. Initial, da…uitasem :d dar m-a atentionat Nadina si am remediat, acum este si faina :)

  5. Merci! Cred ca o sa fie prima pe lista ,,De facut musai” dupa Pasti!

Leave a Reply