Bors de miel
INGREDIENTE:
carne de miel cu os, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina, 1 ceapa uscata, 1 legatura ceapa verde, 100 g orez, 2 linguri pasta de tomate, 200 ml smantana, 2 galbenusuri de ou, sare, piper, leustean, tarhon, 1 l bors, 3 l apa.
PREPARARE:
Se pune un vas cu apa la fiert; cand apa da in clocot se introduce carnea taiata in bucati; dupa 5 minute se rastoarna totul intr-o strecuratoare. Intr-o oala cu 3 l apa se pune carnea, zarzavatul tocat marunt, 1 lingurita sare si cateva boabe de piper. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand carnea este aproape facuta. Se adauga pasta de tomate si orezul spalat, iar dupa inca 15-20 minute se toarna borsul (fiert mai intai separat). Se lasa sa dea in clocot, se potriveste gustul de sare, se opreste focul si se adauga- smantana batuta cu galbenusurile de ou si putina zeama de ciorba. Se presara verdeata tocata marunt. Ciorbica se acopera si se pastreaza calda pana in momentul servirii.
Related posts:
Filed under: Supe si ciorbe