Zacusca de fasole

  

INGREDIENTE:

500 g fasole boabe, 1 kg ceapa, 1 kg morcov, 1 kg ardei capia,
sare, piper,
2 foi de dafin, 500 ml ulei, 300 ml bulion.
PREPARARE:
Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert, cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie.
Ceapa, morcovul si ardeiul se curata se spala si se trec prin masina de tocat. Se pun apoi in ulei incins la calit. Totul va bolborosi vreme de o ora, in vas acoperit, pe foc mic, amestecand des, sa nu se prinda. Cand fasolea a fiert, se scurge de apa, se paseaza cu blenderul (sau se trece prin masina de tocat) si se adauga in oala. Tot acum se adauga si bulionul si se lasa zacusca sa mai fiarba 10-15 minute. Se potriveste de piper si sare. Oala se da apoi la cuptor pentru inca 30-40minute. Zacusca se pune fierbinte in borcanele sterilizate. Deasupra fiecarui borcan se toarna putin ulei. Pentru siguranta, se pun borcanele cu zacusca intr-o cratita mare, la fiert, inca 30minute.
Mai buna nu poate fi! 

“Iarna, pe paine usor prajita, orice zacusca devine revelatie. Prajeala indelungata merge bucuroasa cu un vin rosu, palpaind ca un rubin tiganesc in pahare.” (Radu A. Roman)

 


Related posts:

  1. Zacusca de ardei
  2. Ciorba de fasole
  3. Fasole facaluita
  4. Ciorba de fasole verde cu dovlecel

3 Responses to “Zacusca de fasole”

  1. e foarte buna zacusca de fasole.eu nu pun morcov la ea ci doar ingredientele de la zacusca de vinete.si las boabele intregi.de altfel si celelalte ingrediente le toc de mana nu le dau prin masona de tocat.mi se pare ca arata mult mai bine.dar de buna e buna rau.

  2. Pansy, zacusca asta este extraordinara! Cred si eu ca ar arata mult mai bine cu ingredientele intregi…dar eu am vrut sa muncesc mai putin ;) oricum gustul e acelasi :)

  3. tare bine arata si mi-ai facut o pofta…. nu am mancat niciodata zacusca de fasole dar asata nu inseamna ca nu sunt moarta dupa zacusca :) asa ca se face :) sa mai prind un pic curaj ca ma doare o lene….

Leave a Reply