Salata de vinete cu chimen

Vinetele sunt un adevarat cocktail de vitamine si minerale. Ele reprezinta un aliment potrivit pentru zilele caniculare, deoarece au un continut in apa de 93%.  Ne putem asadar potoli si foamea dar si setea!
Preparate termic vinetele isi pastreaza aproape toate proprietatile nutritive.
Un sfat al nutritionistilor :  nu consumati niciodata vinetele insuficient coapte, deoarece contin o substanta otravitoare, numita solanina.  Alegeti vinetele tari, grele ,cu coaja neteda si bine coapte.
“Caviarul saracului”- este denumirea pe care a primit-o salata de vinete, de la Jamie Oliver. De ce oare? Probabil pentru faptul ca pentru a o prepara,  nu avem nevoie decat de o pereche de vinete…in rest tot ce ne trebuie gasim prin camara…

INGREDIENTE:
2 vinete, 1 pahar cu ulei, 1 lingurita chimen macinat,
 sare, piper si ceapa dupa gust.
PREPARARE:

Vinetele coapte pe gratar, in cuptor sau direct pe flacara, se curata de coaja si se scurg bine de zeama, apoi se toaca marunt, de preferat, cu un dispozitiv din lemn. Se pun intr-un bol si se amesteca cu chimen, sare, piper si ceapa tocata foarte marunt. Toate acestea se pun in functie de gustul fiecaruia. Apoi, folosind o lingura din lemn si amestecand continuu, se adauga uleiul in fir subtire. Salata va iesi mult mai gustoasa daca se va folosi ulei de masline.
Salata de vinete poate fi servita pe felii de rosii.
Este o reteta perfecta si pentru o zi de post.


Related posts:

  1. Salata picanta cu broccoli
  2. Spaghetti in sos cu vinete si dovlecei
  3. Salata de morcov cu rosii cherry si crutoane
  4. Salata de ciuperci cu porumb

7 Responses to “Salata de vinete cu chimen”

  1. ce frumos arataaa :D si eu am facut salata de vinete :D ne ghiftuim :D

  2. Diamond ,pofta buna! :) )

  3. Draga Flori felicitari pt talentul cu care iti prezinti preparatele, intotdeauna te vizitez cu mare drag.

  4. Multumesc Maria Elena! Si eu vin la tine cu placere! :)

  5. Doamne…m-ai omorat cu retele astea, am intrat pe blog dupa pct turistice in Bz dar acum nu mai pot sa imi iau ochii de la bunatatile astea… prezentarea mancarurilor e de mare arta… ce sa zic… nu mai pot sa zic nimic …

  6. Eu ce sa zic?…multumesc frumos! te astept si alta data cu mare drag! :)

  7. We are a group of volunteers and starting a new project in our community. Your post provided us with valuable information to help us get started|.You have done a marvellous job!

Leave a Reply