Salata picanta cu broccoli

Planta de broccoli este cunoscuta inca din vremea Imperiului Roman. Ea era consacrata zeului Jupiter. Romanii credeau ca ea sporeste puterea fizica si calitatile de conducator. Si pe buna dreptate, deoarece leguma broccoli este o sursa excelenta de vitamina A si C, fier si calciu, este bogata in fibre si saraca in calorii. Se stie ca substanta glucosinalat – pe care o contine, este capabila sa intarzie cresterile canceroase din corp. Planta de broccoli poate fi cultivata cu succes si in gradina. Se poate planta primavara sau toamna si are nevoie de un sol ingrasat natural, temperaturi nu foarte ridicate si irigare periodica. Recoltarea se face inainte ca florile sa se deschida. Pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care le ofera broccoli, trebuie sa fim atenti si sa nu-l preparam termic mai mult de 4-5 minute sau, daca putem, sa il consumam in stare cruda. 

INGREDIENTE:
300 g broccoli, 2 morcovi, 3 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 ardei iute, cateva pastai de fasole verde, sare, piper, patrunjel si cimbru verde, zeama de lamaie.
PREPARARE:
Broccoli desfacut in buchetele si pastaile de fasole, se spala si se oparesc in apa clocotita, timp de 3-4 minute. Se trec apoi, prin jet de apa rece pentru a-si pastra culoarea. Ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele subtiri, se inabusa in 3 linguri ulei si 4 linguri apa. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga ardeiul taiat rondele, usturoiul taiat felii, broccoli si fasolea verde. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se amesteca si se mai lasa pe foc 4-5 minute. La final se adauga  patrunjel tocat marunt, frunze de cimbru verde si zeama de lamaie dupa gust.
Salata obtinuta este delicioasa si poate fi servita atat calda, cat si rece.

 


Related posts:

  1. Broccoli pane cu sos de smantana
  2. Salata din omleta
  3. Salata de oua
  4. Salata de ciuperci cu porumb

Leave a Reply