Tort cu piersici mascarpone si piscoturi
Un desert de vara, usor si racoros, ce nu necesita coacere.
Poate fi pregatit cu piersici proaspete sau din compot.
INGREDIENTE:
300 g piscoturi, 200 g mascarpone, 300 g smantana pentru frisca,
4-5 linguri zahar pudra, 10 g gelatina, esenta de vanilie, 1 compot de piersici.
PREPARARE:
Piersicile se scot din compot si se taie in felii subtiri. Gelatina se inmoaie in 50 ml compot si se topeste pe baie de aburi, se lasa putin sa se raceasca, apoi se amesteca cu piersicile. Se bate smantana cu zaharul pudra pana se obtine frisca. Se amesteca mascarpone cu frisca, esenta de vanilie si piersicile.
Se tapeteaza o forma rotunda cu folie alimentara si se aseaza straturi cu piscoturi inmuiate in compot de piersici, si crema cu mascarpone. Ultimul strat sa fie de piscoturi. Se lasa la frigider pentru cel putin 4 ore, apoi se rastoarna pe platou. Se poate imbraca in frisca si decora cu felii de piersici.
Related posts:
- Tort cu piscoturi si crema de kiwi
- Tarta racoroasa cu piersici
- Tort diplomat cu capsuni si piscoturi
- Dulceata de piersici
Filed under: Desert fara cuptor, Torturi
Vai,ce bine arata.Un deliciu total.O seara buna!
Multumesc! O seara asemenea!