Tarta racoroasa cu piersici

Va propun un desert racoros pentru o zi de vara fierbinte!
Nu are nevoie de cuptor, dar…exact asta si cautam acum, nu ?!   :)

INGREDIENTE:
BLAT:
200-250 g biscuiti obisnuiti, 50 g unt, 100 ml compot de piersici,
2-3 linguri zahar, 1 lingura cacao, esenta de vanilie.
CREMA:
200 g smantana, 125 g iaurt de piersici, 2-3 linguri zahar farin,
150 g crema de branza (almette), 10 g gelatina, 100 ml compot de piersici,
piersici din compot sau proaspete.
PREPARARE:
Pentru blat:
Se macina biscuitii. Se amesteca zaharul, compotul, untul si se fierb pana se topesc toate, apoi se toarna peste biscuiti. Se adauga cacao si esenta de vanilie. Se mesteca bine, pana se obtine o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine, se mai adauga compot. Se tapeteaza o tava cu folie alimentara, se intinde compozitia de biscuiti si se niveleaza. Se da tava la frigider, pana se pregateste crema.
Crema:
Se mixeaza crema de branza cu zaharul farin, se adauga smantana, iaurtul si o parte din
piersici, taiate in cuburi mici. Se dizolva gelatina in 100 ml compot, se lasa la inmuiat 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi, amestecand continuu pana se dizolva complet. Gelatina calduta, se adauga in crema.
Asamblarea:
Se scoate tava de la frigider si se toarna
crema. Deasupra se aseaza felii de piersici. Se da tava din nou la rece, pentru 4-5 ore. Tarta poate fi servita ca atare sau ornata cu frisca.

               


Related posts:

  1. Piersici
  2. Tarta cu fructe din compot
  3. Tarta cu visine si bezea
  4. Tarta cu cirese

4 Responses to “Tarta racoroasa cu piersici”

  1. Tare bine arata, am salvat reteta asta pentru zilele foarte calduroase cand nu am chef de cuptor!

  2. Merci,Kadia!N-o sa regreti daca incerci reteta! :)
    Merci, de vizita!

  3. Si eu am salvat reteta.
    Si am s-o si incerc. Nu-mi prea place sa aprind cuptorul pe vremea asta.

  4. Mariana, tarta e numai buna de preparat pe o astfel de vreme ;)

Leave a Reply