Tort de biscuiti cu crema de ciocolata

Un delicios tort de biscuiti cu crema de ciocolata.
Nu necesita coacere si se prepara foarte usor.

INGREDIENTE:
250 g biscuiti, 300 ml lapte,
300 ml frisca lichida, 100 g ciocolata neagra,

Decor:
fulgi de migdale, 50 g ciocolata.
PREPARARE:
Crema:
Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se opreste focul, se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se dizolva complet. Compozitia se lasa la frigider cel putin 3 ore, apoi se mixeaza pana isi dubleaza volumul.
Asamblarea:
Biscuitii se inmoaie in lapte si se aseaza pe platou, unul langa altul. Se intinde crema in strat subtire si se continua cu asezarea in straturi, de biscuiti si crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Se presara fulgi de migdale si se decoreaza cu ciocolata topita. Se da la rece pentru 2-3 ore, apoi se poate servi.


Related posts:

  1. Tort cu ciocolata si crema caramel
  2. Tort cu mousse de ciocolata alba si lamaie
  3. Tort de clatite cu frisca si ciocolata
  4. Tort steluta cu crema de visine si ciocolata

3 Responses to “Tort de biscuiti cu crema de ciocolata”

  1. Minunat ! Flori , imi place tot ce-i dulce pe baza de biscuiti si piscoturi , mai ales c-au cam venit caldurile si statul pe langa cuptor e ……………….

  2. Ai mare dreptate, Diana!
    Te pup!

  3. Ce bunatate!

Leave a Reply