Iahnie de fasole pestrita cu afumatura

INGREDIENTE:
500 g fasole pestrita, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 ardei gras, 100 ml ulei,
200 ml suc de rosii, sare, boia dulce, cimbru, verdeata, afumatura.
PREPARARE:
Fasolea se spala si se lasa la inmuiat in multa apa, cu o seara inainte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se acopera cu apa fierbinte. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Se scurge apa si se inlocuieste cu alta, fierbinte, de trei ori. Cand fasolea s-a inmuiat putin, se adauga morcovul, ardeiul gras, ceapa uscata, taiate in cuburi, ulei, boia, sare si afumatura taiata in bucati mai mici. Se poate folosi ciolan afumat, kaizer, carnati, etc. Dupa ce toate sunt aproape fierte, se adauga si sucul de rosii.  Se mai lasa pe foc pana cand apa scade si se formeaza sosul. Se potriveste gustul cu sare si se adauga cimbru si verdeata tocata marunt.


Related posts:

  1. Iahnie cu carnati
  2. Salata de fasole boabe
  3. Fasole galbena cu maioneza
  4. Fasole facaluita

5 Responses to “Iahnie de fasole pestrita cu afumatura”

  1. Mi-ai adus aminte ca anu’ asta n-am pus decat fasole alba.
    Fasole colorata ,mancam de la tine!

  2. Pai de unde era sa mai pui daca mi-ai dat mie toata fasolea pestrita? :-P :-D

  3. Imi place foarte mult fasolea.Arata super bine.
    O zi buna!

  4. Multumesc, DiaMar!
    O zi buna si tie!

  5. o bunatate de mancare!

Leave a Reply