Prajitura snickers
INGREDIENTE:
Blat:
6 albusuri, 100 g zahar, 200 g nuci macinate, esenta de vanilie,
6 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri cacao.
Crema:
6 galbenusuri, 14 linguri zahar, 200 g nuci maruntite,
200 g unt, esenta de vanilie.
Glazura:
200 g ciocolata
PREPARARE:
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, pana cand se obtine o bezea tare. Se adauga esenta, nucile si faina amestecata cu praf de copt si cacao. Se amesteca usor. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp se 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua. Se obtin doua foi cu dimensiuni de 30 x 17 cm (dimensiuni tava 30 x 35cm).
Crema:
Intr-un vas se caramelizeaza 7 linguri cu zahar, se trage vasul deoparte si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste, se adauga nucile si apoi galbenusurile frecate cu restul cantitatii de zahar. Se pune crema din nou pe foc si se lasa sa fiarba 5 – 6 minute pana ce se ingroasa.
Asamblarea:
Peste prima foaie se intinde jumatate din crema, se aseaza cea de-a doua foaie si restul cantitatii de crema. Se da prajitura la rece pana cand crema se intareste putin, apoi se toarna ciocolata topita. Se da din nou la rece. Se taie dupa preferinta, in patrate sau dreptunghiuri, abia dupa ce este bine racita.
Aici puteti vedea si alte moduri in care se prepara prajitura snickers.
Related posts:
- Prajitura cu crema caramel
- Prajitura cu crema de nuci
- Prajitura cappuccino
- Prăjitura marmorata cu jeleu de visine
Filed under: Deserturi Prajituri
cred ca mai degraba as numi-o ,,o fantezie delicioasa,,…la cate sortimente am vazut la aceasta prajitura nu pot spune decat:…..wwaaaaauuuuuuu!
pare atat de parfumata si buna! Imi place Cred ca am intrat in anul ciocolatei )
arata foarte bine si gustul e delicios! Pup
Am facut-o adineauri, dar am simplificat-o si am… inmultit-o: intr-o tava de 30-30 mi-a iesit un blat de peste 2 cm – nici nu puteam sa-l tai, nici nu era bine sa-l cladesc. Asa ca am intins toata crema peste, apoi ciocolata topita, si am decorat-o cu felii de migdale. Habar n-aveti ce minunatie a iesit! Multumiri pt reteta! Apropo, in crema n-am mai pus vanilie, m-am gandit ca ajunge in blat, ci aroma de rom. Mmmmmmmmmm
Multumesc mult tuturor! Prajiturica este excelenta! Va pup si eu!
Kati, ma bucur mult ai incercat reteta si ca ti-a placut! Ai procedat foarte bine cu aranjarea blatului si a cremei. Iar esenta de rom din crema, cred ca a facut-o si mai buna!
Numai bine iti doresc!