Tort steluta cu crema de visine si ciocolata

Un tort in forma de steluta, potrivit pentru masa speciala de Craciun.

INGREDIENTE:
Blat:
7 oua, 14 linguri zahar, 4 linguri ulei, esenta de vanilie,
1 /2 lingurita praf de copt, 10 linguri faina.
Crema de visine:
1kg visine congelate, 1 cana zahar,
10 g praf de gelatina, esenta de vanilie.
Crema de ciocolata:
300 ml frisca lichida, 100 g ciocolata,
1 lingurita praf de gelatina

Sirop:
200 ml apa, 4-5 linguri zahar, zeama de lamaie.
Decor:
frisca, stelute din ciocolata, stelute din gelatina rosie.
PREPARARE:
Blat:
Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace timp de 20-25 minute, in cuptorul bine incins inainte. Se scoate din forma, se lasa sa se raceasca si se taie in trei foi pe orizontala.
Crema de visine:
Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si 2-3 linguri cu apa. Se pun pe foc si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Se paseaza apoi, cu blenderul pana se obtine un piure uniform. Se adauga esenta si gelatina, inmuiata in prealabil in 2 linguri cu apa si dizolvata pe baie de aburi.
Crema de ciocolata:
Se pune frisca intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere. Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga gelatina inmuiata in prealabil in 2 lingurite cu apa si dizolvata pe baie de aburi. Se da amestecul la rece pentru cel putin 3 ore. Se mixeaza apoi, pana cand isi dubleaza volumul.
Siropul:
Se dizolva zaharul in apa fierbinte, se adauga zeama de lamaie si esenta.
Asamblarea:
Blatul insiropat se umple cu mai intai cu jumatate din crema de visine, apoi cu crema de ciocolata, iar deasupra se toarna crema de visine ramasa. Marginile se imbraca in crema de ciocolata. Se decoreaza cu aveline din frisca, stelute din ciocolata
si stelute din gelatina rosie.

Craciun delicios!


Related posts:

  1. Tort cu ciocolata si crema caramel
  2. Tort cu visine si frisca
  3. Tort de clatite cu frisca si ciocolata
  4. Tort cu mousse de ciocolata alba si lamaie

9 Responses to “Tort steluta cu crema de visine si ciocolata”

  1. Craciun fericit, plin de bucurii alaturi de cei dragi, casa plina de daruri, sanatate si sa va bucurati de toata atmosfera minunata de Sarbatori!

  2. Un tort extraordinar de frumos !!!Craciun fericit !!

  3. Multumesc mult fetelor!
    Craciun fericit, va doresc si eu!

  4. Craciun fericit si linistit in continuare, alaturi de cei dragi!

  5. Multumesc mult, Miha!
    Craciun linistit iti doresc si eu!

  6. O frumusete si o bunatate!
    Pupici!

  7. Multumesc, Mari! Pup si eu!

  8. Tare dragalas tortul, dar cum ai confectionat stelutele de gelatina, cu forme, nu-i asa? Te pupic.

  9. Draga mea, stelutele le-am facut din gelatina rosie pt decor de la Dr Oetker. Dupa ce am preparat-o, am turnat-o pe un platou intins, iar dupa ce s-a inchegat am decupat stelutele cu ajutorul unei forme. E foarte usor. Nu am mai apucat sa fac si fotografiile insa, eram tare grabita… :) ) Te pup!

Leave a Reply