Prajitura cu crema caramel

Prajitura pufoasa cu crema delicioasa de caramel si topping de ciocolata.

INGREDIENTE:
Blat:
6 oua, 12 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt,
4 linguri ulei, 10 linguri faina, esenta de vanilie.
Crema caramel:
200 g zahar, 100 g unt, esenta de vanilie, 150 g frisca lichida (Hulala).
PREPARARE:

Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

     

Crema caramel:
Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase (aprox. 10 minute). Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, se adauga esenta de vanilie, apoi se toarna intre cele doua foi. Prajitura se poate decora cu grilaj din ciocolata topita. Se lasa la rece pana se incheaga crema, apoi se taie dupa preferinta.


Related posts:

  1. Tort cu ciocolata si crema caramel
  2. Tort caramel
  3. Prajitura cu crema de nuci
  4. Budinca de orez cu mere si caramel

8 Responses to “Prajitura cu crema caramel”

  1. o prajitura destul de usoara….

  2. Draga truedelights, observ ca nu mentionezi la ce temperatura trebuie sa fie cuptorul. Si, din cate am observat, la fel si la alte retete. Poate pentru cineva experimentat in bucatarie asta e un fleac, dar eu chiar nu am idee. Multumesc in advans.

  3. Inainte de a coace o prajitura, cuptorul trebuie incins la aprox.180-190 grade. Eu am un cuptor normal si de aceea nu trec aceste date, o sa incerc pe viitor :)
    Multumesc si eu pt ca ma urmaresti. Te astept oricand cu mare drag!

  4. multumesc, TD. Si scuze ca am pocit un pic limba romana mai sus… sunt multisori anii de cand am plecat din Buzau:)

  5. Ei! esti buzoianca de-a mea ;) ma bucur! :) Te pup!

  6. Si eu te pup, TD si mi-a facut placere sa descopar atatea bunatati la tine. Foarte bine faci ca arati tuturor cate lucruri frumoase se gasesc la Buzau:)

  7. Esenta de vanilie de la caramel, cand si unde se adauga?

  8. Gata! Am adaugat si detaliul asta:) mi-a scapat initial…

Leave a Reply