Prajitura cu mere si gris – de post

INGREDIENTE:
1/2 cana faina, 1/2 cana gris, 1/2 cana zahar, 75 g margarina, 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 cana nuci maruntite, 4-5 mere, 2 lingurite scortisoara.
PREPARARE:
Se amesteca faina, grisul, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat.  Se curata merele de coaja, se rad si se amesteca cu scortisoara. Margarina se taie in felii subtiri. Amestecul de ingrediente uscate se imparte in trei, cantitatea de mere se imparte in doua, iar margarina se imparte in trei parti egale.
Asamblarea:
Se pune 1/3 din cantitatea de margarina pe fundul tavii, apoi 1/3 din amestecul uscat, jumatate din cantitatea de mere, inca 1/3 de amestec uscat, 1/3 felii cu margarina, restul merelor, restul ingredientelor uscate, restul cantitatii de margarina. Deasupra se repartizeaza nucile si se presara 1-2 linguri cu zahar.
(Diametru tava-  20 cm)

   

Prajitura se coace in cuptorul deja incins, timp de 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se portioneaza.
Pentru aceasta minune, am gasit inspiratie aici.


Related posts:

  1. Paste cu mere si nuci
  2. Placinta cu mere
  3. Placinta rulata cu mere
  4. Budinca de orez cu mere si caramel

4 Responses to “Prajitura cu mere si gris – de post”

  1. Grisul din prajitura ramane tare si ca atare rezultatul este un fiasco.

  2. Michaela, eu am facut de mai multe ori prajitura si nu mi s-a intamplat ca grisul sa ramana tare, el se inmoaie de la zeama merelor si mai ales de la margarina. Daca o sa cauti si in legatura pe care am atasat-o la final, o sa vezi si exemple, de pe alte bloguri, cu prajitura preparata dupa aceeasi metoda. Poate asa iti dai seama unde ai gresit. Bafta la preparat data viitoare! :) si multumesc mult pt ca ma urmaresti!

  3. Buna seara,
    E buna tare .Copilul meu e superincantat de ea.Si economica,si rapida si gustoasa.Cu o mica deosebire:am pus cate o cana intreaga de gris,zahar si faina iar untul(caci unt am pus)l-am pus felii tot pe ultimul strat de ingrediente uscate.Si nu a ramas grisul deloc tare.

  4. Genny, e buna si tehnica ta, de a pune untul deasupra. Iar inlocuirea margarinei cu unt cred ca a facut prajitura si mai gustoasa! Multumesc mult pentru vizita! :)

Leave a Reply