Legume umplute cu carne
INGREDIENTE:
rosii, dovlecei, 300 g carne tocata de porc sau de pasare, 1 ceasca orez,
bulion, 1 ceapa, patrunjel, 1 ou, sare, piper, boia dulce, boia iute.
PREPARARE:
Legumele se spala, se taie fiecaruia capacul si se golesc de continut, cu ajutorul unei lingurite. Se presara cu sare si se lasa cu gura in jos sa se scurga.
Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2-3 linguri ulei, se adauga carnea tocata si se mai lasa pe foc 4-5 minute. Se adauga 1 lingura bulion, sare, piper si boia dupa gust. Se lasa amestecul sa se raceasaca si se adauga orezul, patrunjelul tocat marunt si oul.
Cu compozitia obtinuta se umplu legumele si se aseaza intr-o tava. Peste ele se toarna sosul format din 1/2 cana cu apa, 2 linguri bulion, sare si piper. Se da tava la cuptor pentru 30 minute.
Legumele umplute se pot servi ca atare sau stropite cu smantana.
Related posts:
- Carne de porc cu legume la gratar
- Mazăre cu carne de pui
- Stir fry cu legume si carne de porc
- Varza cu carne de rata
Filed under: Mancaruri
Este o mancare minunata de vara,si arata foarte apetisant…
Multumesc! chiar este minunata!
super,esti grozava cu acei dovlecei minunati,pup
Merci mult, Nadina! Pup si eu!