Prajitura martisor

Oricat de mult ar vrea Baba Iarna sa mai ramana la noi, oricat ne-ar descuraja cu zapada si frigul ei, noi stim un lucru: e 1Martie, a venit primavara!! si odata cu ea martisorul, acest simbol ce ramane peste veacuri  ”funia zilelor, saptamanilor si lunilor anului, adunate intr-un șnur bicolor”. Cu totii sarbatorim aceasta zi daruind sau primind martisoare. Un ghiocel, o potcoava, un coșar, un trifoi…sunt mici cadouri aducatoare de noroc si fericire, sunt simboluri ale primaverii si ale revenirii la viata, ale sperantei si optimismului recapatate an de an de 1Martie.
Va ofer si eu cu drag, un martisor…dulce si va doresc sa aveti
o primavara frumoasa si insorita!

Prajitura este una foarte simpla.
Pentru a o pregati avem nevoie de urmatoarele:

Un blat din: 4oua, 8 linguri zahar, coaja rasa de portocala, 5 linguri faina.
Sirop: 4 linguri apa, 4 linguri lichior de portocale, 1 lingura miere, 5 linguri zahar farin. 
Glazura:  150-200g zahar farin, 1-2 linguri zeama de lamaie, 2-3 linguri apa.
Se prepara astfel:
Se bat ouale intregi cu zaharul,se adauga coaja rasa de portocala si faina.Se amesteca usor pt a iesi o prajitura pufoasa. Aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se  da la cuptor 25 minute. Se amesteca ingredientele pt sirop si se pun pe foc pana se topeste zaharul. Prajitura se scoate din tava,se lasa sa se raceasca, se pune pe un gratar si se toarna deasupra siropul. Pentru glazura: se amesteca zahar farin cu zeama de lamaie si apa cat sa iasa o compozitie fluida, groasa, care se intinde uniform deasupra prajiturii. Cantitatea de zahar se poate dubla daca se doreste un strat mai inalt de glazura. Prajitura se taie si se decoreaza dupa preferinta. Snurul de decor se poate modela din pasta de zahar sau din caramele gumate.
Rezultatul: un martisor delicios, elegant si feminin.
Pofta buna! :)


Related posts:

  1. Prajitura „trei culori”
  2. Prajitura cu visine
  3. Prajitura cu crema de nuci
  4. Prajitura cu nuci si rahat

4 Responses to “Prajitura martisor”

  1. superbe!!!te asteapta un premiu la mine pe blog, pupici:*

  2. arata grozav! si ce glazura simpla,banuiesc ca totusi se face la cald,nu la rece ! sau gresesc?

  3. Pansy, glazura se face la rece, pur si simplu se amesteca zaharul farin cu o cantitate mica de zeama de lamaie si apa, cat sa iasa o pasta groasa care se va usca si se va intari. E usor! ;) :)

  4. Merci pentru premiu, Dana! Pupic si eu! :)

Leave a Reply