Negresa cu crema de vanilie
INGREDIENTE:
Blat:
200 g unt, 300 g zahar, 3 linguri cacao, 3 linguri cafea macinata,
3 linguri lapte, 5 oua, 8 linguri faina
Crema:
500 ml lapte, 3 galbenusuri, 100 g ciocolata alba,
2 linguri amidon, 1o g gelatina, esenta de vanilie.
Decor:
100 g ciocolata neagra
PREPARARE:
Blat:
Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor, de jos in sus prin rasturnare, sa se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu amidonul si laptele caldut, apoi se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Se adauga ciocolata maruntita si se fierbe pana se ingroasa putin (zahar se adauga numai daca este nevoie). Se lasa gelatina la inmuiat in apa, se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in crema. Se amesteca bine. Se adauga esenta de vanilie si se toarna crema deasupra prajiturii. Se da la rece pana se intareste crema apoi se decoreaza cu grilaj din ciocolata topita.
Pentru un strat mai inalt de crema, se dubleaza cantitatile.
Related posts:
- Rulada cu crema de vanilie
- Brownies cu cafea si sos de vanilie
- Prajitura cu crema de nuci
- Rulada cu crema cappuccino
Filed under: Deserturi Prajituri
Ce frumos arata!
Cred ca e foarte buna.
Este!
extraordinare!trebuie sa fie foarte gustoase:)
Arata fantastic, felicitari! Cat de mare e tava in care e copt baltul?
Multumesc,Nadina!
Prajitura am copt-o in tava de la aragaz.( 33×37 cm )
Multumesc si eu!
Cred ca maine o execut, ca prea arat bine!
Spor la pregatit! Are un gust nemaipomenit! O sa-ti incanti familia sigur
arata super si cred ca e si buna……..