Ostropel de pui
Un mancare de vara, aromata, cu sos de rosii dulce acrisor, “ca la mama acasa”
INGREDIENTE:
500 g carne de pui, 5-6 catei de usturoi, 1 ceapa, 5-6 rosii, 100 ml vin alb,
200 ml supa (apa), patrunjel verde, 1 foaie dafin, sare, piper, cimbru, boia dulce.
PREPARARE:
Carnea de pui se portioneaza si se caleste in 2-3 linguri ulei. Dupa ce a capatat o crusta crocanta, se adauga vinul si se lasa sa fiarba 5-6 minute, sa se evapore acesta. Carnea se scoate apoi pe o farfurie. In aceeasi tigaie se adauga apoi, ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute subtiri. Se lasa la calit, pana cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa. Se adauga rosiile decojite si date pe razatoare si foaia de dafin. Se adauga dupa gust sare, piper, cimbru, boia dulce. Se lasa sa fiarba. aprox.10 minute, apoi se adauga supa si se pun inapoi in tigaie si bucatile de pui. Se mai gateste pana cand sosul scade putin si se ingroasa, iar carnea este gatita. Se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat marunt.
Mancarea se serveste calda cu mamaliguta.
Related posts:
- Varza cu carne de rata
- Sote de pui cu sos de vin
- Tochitura din organe de porc
- Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar
Filed under: Mancaruri