Briose umplute cu budinca
INGREDIENTE:
Aluat:
3 oua, 100 g zahar, 50 g unt, 125 g smantana, un praf de sare,
1 praf de copt, o lingura coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, 150 g faina.
Umplutura:
1 plic budinca, 350 ml lapte,
2 linguri zeama de lamaie, 50 g ciocolata alba.
PREPARARE:
Aluat:
Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie si esenta. Se mixeaza bine toate ingredientele. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se pune intr-un pos sau intr-o punga.
Umplutura:
Se amesteca laptele cu praful de budinca si zeama de lamaie si se pun la fiert. Cand budinca s-a ingrosat se opreste focul, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste. Zahar se adauga numai daca este nevoie. Se lasa budinca sa se racoreasca putin.
Asamblarea:
Se aseaza hartiutele in tava de briose. Se pune cu posul un strat de aluat, apoi se aseaza in mijloc o lingura cu budinca si se acopera cu un alt strat de aluat. Se da tava la cuptor pentru 15-20 minute.
Dupa ce se racesc se pot decora cu ciocolata topita.
Related posts:
Filed under: Briose
grozave!
Merci,Tina!
am facut briosele cu budinca si pot sa spun ca sunt absolut delicioase.
Ma bucur, Rodica!
Ingredientele sunt pentru 6 sau pentru 12 forme? Arată foarte bine, aş vrea să încerc reţeta. Mulţumesc!
Din ingredientele date ies in jur de 13-15 briose. Spor la preparat.