Briose cu crema din nuca de cocos

Briose pufoase, aromate, cu crema de cocos delicioasa.

INGREDIENTE:
Aluat:
3 oua, 2 galbenusuri, 125 g smantana, 100 g unt topit, 150 g zahar,
2 linguri cacao, 1 praf de copt, esenta de rom, 200 g faina.
Crema :
2 albusuri, 100 g fulgi de nuca de cocos,
10 linguri cu zahar farin, esenta de rom.
PREPARARE:
Aluat:
Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, smantana, untul topit, esenta si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se amesteca bine cu mixerul.
Crema de cocos:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul farin, esenta si se amesteca.
Asamblarea:
Pregatim tava de briose. Asezam hartiutele. Turnam aluatul intr-un pos sau intr-o punga si punem un prim strat in fiecare forma. Asezam apoi o lingura cu crema de cocos si inca un strat de aluat, cat sa acopere toata crema. Coacem briosele 15-20 minute in cuptorul deja incalzit la 180 de grade.


Vor creste frumos si vor arata ca niste ”vulcanei” cu lava alba…gata sa erupa  :)
Le putem servi ca atare, sau decorate cu glazura din zahar farin.


Related posts:

  1. Briose umplute cu budinca
  2. Minitarte cu crema si gem de capsuni
  3. Briose cu ciocolata
  4. Briose cu lamaie

6 Responses to “Briose cu crema din nuca de cocos”

  1. Waw ! preferatele meleeeeeeeeee, cu nuca de cocos…yumi,yumi. Am “furat” reteta si chiar azi ma pun pe treaba. Pupici.

  2. Chiar au fost ” yumy,yumi” , Lia! :) ;) spor la pregatit!

  3. arata foarte bine si sigur sunt si delicioase.Insa as vrea sa stiu daca ies multe sau doar cateva asa de pofta?……..pt a dubla compozitia.

  4. Gonzalo, din ingredientele astea mie mi-au iesit 15 briose mai maricele…dupa cum vezi. :) Daca ti se par putine, poti dubla compozitia! :)
    Multumesc de vizita!

  5. Delicioase toate preparatele. Interesanta si prezentarea locurilor pitoresti din Judetul Buzau.

    Un blog educativ si de tinut minte!!!

  6. Multumesc frumos, Lacri!
    Multumesc mult si de vizita.

Leave a Reply