Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei – surprinzatoare, rafinata, delicioasa!

INGREDIENTE:
2 dovlecei potriviti (1 kg), 300 ml apa, 2 linguri zeama de lamaie,
3 linguri zeama de portocale, esenta de vanilie, 700 g zahar.

PREPARARE:
Dovleceii se curata de coaja si de seminte, apoi se taie in cuburi mici. Se fierb in multa apa, timp de 10 minute, apoi se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine.
Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, timp de 15-20 minute, la foc iute, pana se formeaza un sirop mai gros. Se adauga cuburile de dovlecei, zeama de citrice si se lasa sa fiarba inca 20-25 minute, pana cand dulceata este bine legata. Se aromatizeaza cu cateva picaturi cu esenta de vanilie si se poate opri focul.
Dulceata de dovlecei se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte.


Related posts:

  1. Dulceata de mure
  2. Dulceata de patlagele verzi
  3. Dulceata din flori de salcam
  4. Dulceata de visine

Leave a Reply