Scoici cu usturoi
Scoici cu usturoi – o mancare rapida si sanatoasa.
INGREDIENTE:
300 g carne de scoici congelata, 2 linguri ulei de masline,
1 lingurita sos de soia, 1 lingura zeama de lamaie, 50 ml vin alb,
sare, piper, chili, 2 catei de usturoi, patrunjel verde.
PREPARARE:
Scoicile se decongeleaza, se spala cu apa rece, apoi se introduc in apa clocotita. Se scurg bine si se pun intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu uleiul. Se adauga sare, piper si chili dupa gust. Se lasa la calit 4-5 minute, apoi se toarna vinul, sucul de lamaie si sosul de soia.
Dupa ce lichidul se evapora, se adauga usturoiul zdrobit, iar dupa inca 2-3 minute se opreste focul. Se servesc fierbinti, presarate cu patrunjel verde tocat. Se pot servi alaturi de orez, spaghete, diverse salate sau chiar cartofi prajiti.
Related posts:
- Dovlecei pane cu sos de usturoi
- Cartofi noi cu marar si usturoi verde
- Supa de usturoi
- Ficatei cu mujdei de usturoi si mamaliga
Filed under: Mancaruri, Pește Fructe de mare
M-ai nenorocit si cu postarea asta !! Ador scoicile cu usturoi !!