Scoici cu usturoi

Scoici cu usturoi – o mancare rapida si sanatoasa.

INGREDIENTE:
300 g carne de scoici congelata, 2 linguri ulei de masline,
1 lingurita sos de soia, 1 lingura zeama de lamaie, 50 ml vin alb,
sare, piper, chili, 2 catei de usturoi, patrunjel verde.
PREPARARE:
Scoicile se decongeleaza, se spala cu apa rece, apoi se introduc in apa clocotita. Se scurg bine si se pun intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu uleiul. Se adauga sare, piper si chili dupa gust. Se lasa la calit 4-5 minute, apoi se toarna vinul, sucul de lamaie si sosul de soia.

   

Dupa ce lichidul se evapora, se adauga usturoiul zdrobit, iar dupa inca 2-3 minute se opreste focul. Se servesc fierbinti, presarate cu patrunjel verde tocat. Se pot servi alaturi de orez, spaghete, diverse salate sau chiar cartofi prajiti.


Related posts:

  1. Dovlecei pane cu sos de usturoi
  2. Cartofi noi cu marar si usturoi verde
  3. Supa de usturoi
  4. Ficatei cu mujdei de usturoi si mamaliga

One Response to “Scoici cu usturoi”

  1. M-ai nenorocit si cu postarea asta !! Ador scoicile cu usturoi !! ;)

Leave a Reply