Pizza cu sunca si sos de avocado

INGREDIENTE:
Aluat:
100 ml apa, 25 g drojdie, 25 ml ulei,
un praf de sare, 200 g faina.

Topping:
150 g sunca de porc sau pui, 100 g branza feta,
sos de rosii, 200 g cascaval, 1 ou, sare, piper.

Sos:
1 avocado, 1-2 linguri zeama de lamaie.
PREPARARE:
Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, sarea si uleiul. Se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa sa creasca 15-20 minute, apoi se intinde in foaie rotunda si se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se unge cu un strat subtire de sos de rosii sau chetckup, se aseaza sunca, branza feta si cascavalul taiate in felii sau cuburi. Se stropesc cu oul batut ca sare si piper, iar deasupra se rade din nou cascaval. Se coace timp de 15-20  minute.
Sos de avocado:
Se taie avocado pe jumatate cu un cutit, se indeparteaza samburele si coaja.
Pulpa ramasa se paseaza cu blenderul, adaugand treptat zeama de lamaie,
pana se obtine un sos cremos si uniform.

Mod de servire:
Pizza se serveste calda, cu sosul de avocado deasupra.


Related posts:

  1. Pizza cu avocado
  2. Budinca de paste cu sunca
  3. Pizza fara blat
  4. Pizza pentru copii

Leave a Reply