Tort cu piscoturi si crema de kiwi

La multi ani tuturor celor ce poarta nume de flori!
Daca sarbatoriti in ziua de Florii si doriti ceva delicios cu care sa va incantati invitatii, incercati tortul cu piscoturi si crema de kiwi. Va avea succces garantat!

INGREDIENTE:
400 g piscoturi, 1kg kiwi, 50 ml apa, 500 ml frisca lichida pentru prajituri,
5-6 linguri zahar, 10 g praf de gelatina, esenta de vanilie, 1 ceasca lapte.

PREPARARE:
Crema de kiwi
Se pun la fiert apa, zaharul si fructele de kiwi curatate de coaja si taiate in bucati mai mari. Se lasa pe foc doar pana se topeste zaharul, apoi se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure uniform. Se adauga esenta si gelatina, inmuiata in 3 linguri apa si dizolvata pe baie de aburi. Amestecul se lasa sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei. Se bate frisca pana isi dubleaza volumul. Jumatate din cantitate se incorporeaza usor in crema de kiwi, iar restul se pastreaza pentru ornat.

   
Asamblarea
Se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu folie alimentara si se aseaza un prim strat cu piscoturi, trecute rapid prin lapte. Se adauga jumatate din crema de kiwi, un alt strat de piscoturi, restul de crema si ultimul strat de piscoturi. Se da tava la rece pentru 4-5 ore pana se incheaga bine crema. Se rastoarna apoi pe platou si se orneaza cu frisca pastrata si felii de kiwi.


Related posts:

  1. Tort diplomat cu capsuni si piscoturi
  2. Tort steluta cu crema de visine si ciocolata
  3. Tort cu ciocolata si crema caramel
  4. Tort cu fructe si frisca

4 Responses to “Tort cu piscoturi si crema de kiwi”

  1. f frumos!

  2. Orice combinatie cu piscoturi ma da gata !!! ;)

  3. Buuun! Creatie de MASTER CHEF!

  4. Multumesc, tuturor! :)

Leave a Reply