Tarta cu carne de pui

INGREDIENTE:
Aluat:
200 ml apa, 50 g drojdie proaspata, ½ lingurita zahar,
½ lingurita sare, 50 ml ulei, 400 g faina.
Umplutura:
400-500 g carne de pui, 1 ceapa, 1 morcov,
2 rosii sau 3 linguri cu rosii in bulion, sare,
piper, boia, 2 oua, cascaval.
PREPARARE:
Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Aluatul se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa sa creasca timp de 20-25 minute.
Umplutura:
Ceapa taiata pestisori si morcovul ras, se inabusa in 4 linguri ulei si 4 linguri apa, pana cand se inmoaie. Se adauga carnea de pui taiata in cuburi mici, iar dupa inca 5-6 minute se pun rosiile taiate cuburi mici (sau rosiile in bulion). Se adauga sare, piper si boia dupa gust si se opreste focul.
Asamblarea:
Aluatul se intinde in foaie subtire si se aseaza in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se aseaza umplutura racita. Se pun apoi ouale, batute cu sare si piper si se rade cascaval.
Tarta se coace timp de 20-25 minute, pana cand se rumeneste frumos la suprafata.
Se serveste calda.


Related posts:

  1. Tarta picanta cu branzeturi
  2. Tarta cu ciocolata
  3. Tarta cu dovleac
  4. Tarta cu pere si migdale

Leave a Reply