Placinta cu branza sarata
INGREDIENTE:
Aluat:
100 g unt, 1 ou, 1 lingurita zahar,
50 g drojdie proaspata, un praf de sare,
250 ml lapte, 600 g faina.
Umplutura:
400 g branza sarata, 2 oua, patrunjel sau marar.
Glazura:
1 galbenus de ou, 3 linguri lapte.
PREPARARE:
Umplutura:
Se paseaza branza si se amesteca cu ouale si verdeata tocata marunt.
Aluat:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga laptele caldut, oul si faina amestecata cu sarea. Se framanta bine, adaugand, putin cate putin, untul topit, pana la incorporarea completa. Aluatul se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in doua parti egale si se intinde in foi subtiri. Se unge o tava cu ulei si se presara cu faina, se aseaza o prima foaie si se inteapa cu o furculita, din loc in loc. Se toarna umplutura si se niveleaza. Deasupra se intinde cea de-a doua foaie, se inteapa cu furculita si se unge cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace placinta timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie dupa preferinta.
Related posts:
Filed under: Aluaturi dulci si sarate, Placinte
si berea cine-o da?
P.S – unde sunt pozele cu puisori?
arata foarte foarte bine!
Dau si berea!
Am trimis pozele.
Multumesc, Alinutzika! Te pup!
Foarte bine arata!
Multumesc, Mina!
Trebuie sa fac si eu placinta asta. Cu siguranta va fi pe placul nostru!
Wow arata minunat!!!