Paine umpluta
INGREDIENTE:
Aluat:
500 g faina, 20 g drojdie proaspata, 250 ml apa, 50 g unt,
1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 1 ou, seminte de in.
Umplutura:
aprox. 200 g cascaval, 200 g sunca de porc sau pui.
PREPARARE:
Aluat:
Se dizolva drojdia si zaharul in apa calduta. Se adauga sarea, untul si faina. Se framanta bine un aluat moale si elastic, care se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul. Se intinde apoi in foaie subtire de forma dreptunghiulara. In mijlocul dreptunghiului se aseaza la rand, felii de sunca, iar peste ele, felii de cascaval. Aluatul ramas pe margini si umplutura, se ung cu ou batut si se presara cu piper. Se aduna apoi aluatul si se suprapune spre mijloc, invelind din ambele parti umplutura. Se unge cu ou batut, se presara semintele de in si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coace painica, timp de 25-30 minute.
Related posts:
Filed under: Aluaturi dulci si sarate
O minunatie..bravo!
Stiu cum este la gust .Si eu fac pentru copila mea care este mofturoasa foc.Arata super fain.O zi buna!
Merci, Roxana! Te pup!
Multumesc, DiaMar! Si eu tot pentru puiul meu mofturos am facut painica Zi asemenea!:)
Ce buna Flori. Tu numai bunatati pregatesti. Te pup.
Multumesc, Maria Elena! Si tu ai numai bunatati pe blog! te pup si eu!