Gogosele ardelenesti
Gogosele ardelenesti sau bulete – asa li se mai spune acestor rontaieli, dupa cum ne dezvaluie Radu A. Roman. ”Nu-s rele, dar cer de baut!”
INGREDIENTE:
300 g telemea sau cascaval,
3 oua sau 4 albusuri, piper.
PREPARARE:
Se bat spuma ouale. Se rade branza sau cascavalul si se amesteca cu ouale. Se pipereaza dupa gust. Sare se adauga numai daca este nevoie. Se formeaza gogosele, mici si rotunde, care se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc frumos. Se scot pe servete de hartie absorbanta, pentru a nu fi satioase.
Gogoselele se aduc la masa calde, cu smantana sau fara. Apoi: „un rachiu, alta gogosea, alt rachiu, alta gogosica…”
Un alt fel de gogosele recomandate de R.A.Roman care „nu prea tin de foame dar tin strasnic, cu dintii crapati si cu unghiile scorojite, de sete”, sunt:
GOGOSELE PENTRU TUICA
INGREDIENTE:
300 g telemea uscata, 1 lingurita drojdie uscata,
500 g cartofi, 2 linguri faina, 1 ou.
PREPARARE:
Cartofii se fierb in coaja, se curata, se paseaza si se amesteca cu faina, ou si drojdia dizolvata in foarte putina apa. Aluatul obtinut se lasa sa creasca 10-15 minute, apoi se formeaza gogosele mici si rotunde care se prajesc in ulei incins. Se scot si cat sunt fierbinti, se tavalesc prin branza rasa.
Gogoselele o iau apoi „pe drumul fericit al paraiaselor de tuica tare si parfumata…
Si uite asa stiu ardelenii sa treaca peste iarna…”
No related posts.
Filed under: Aperitive Gustari, Retete Radu A Roman
Ce de minunatiiiiiiiiiiiiii,esti o comoara la casa omului,te pup Fori
Multumesc, Nadina! Esti o draguta! Si tu ai numai minunatii pe blogul tau! Te imbratisez cu drag
doamne dar ce bine arata….
Bune, bune la o tuica!
Multumesc, Irina!
Bune, Mari!
Cat sunt de dragute :X