Prajitura cu mac si glazura de ciocolata
Prajitura cu mac si glazura de ciocolata – este un desert numai bun pentru a va indulci o dupa amiaza de duminica. Amestecati rapid cateva ingrediente, turnati totul in tava, ungeti apoi blatul copt cu glazura de ciocolata sau cu un gem acrisor si desertul e gata sa fie mancat!
INGREDIENTE:
Blat:
4 oua, 8 linguri zahar, 50 g unt, 1/2 lingurita praf de copt, esenta de vanilie, 50 g mac, 1 lingurita ghimbir macinat, 5 linguri faina.
Glazura:
100 g ciocolata cu lapte, 50 g unt, 2 linguri frisca lichida.
PREPARARE:
Blat:
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul topit (si racit), esenta, faina amestecata cu praful de copt si ghimbirul, apoi macul. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiuni tava 26 x 17 cm. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace prajitura timp de 20-25 minute.
Glazura:
Se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se toarna apoi, deasupra prajiturii. Dupa ce glazura s-a intarit, prajitura se taie cu ajutorul unui cutit trecut tot timpul prin apa.
Related posts:
- Prajitura cu glazura de ciocolata
- Prajitura After Eight
- Prajitura cu crema caramel
- Prajitura cappuccino
Filed under: Deserturi Prajituri
Foarte bine arata si e usor de facut! Am sa o pun si eu in aplicare!
Chiar se face usor si destul de rapid, Dora! Sa ai pofta!