Tarte cu struguri si crema de migdale
INGREDIENTE:
Aluat:
125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri,
25o g faina, 2 linguri lapte, esenta de vanilie.
Crema:
100 g unt, 100 g zahar, 100 g pudra de migdale, 1 ou.
boabe de struguri
PREPARARE:
Crema:
Se mixeaza untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de 2-3 ore, inainte de a fi folosita.
Aluat:
Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusurile pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.
Asamblarea:
Se ung formele de tarte cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se garnisesc apoi cu aluat si se umplu cu cate o lingurita cu crema. Deasupra se aseaza boabe de struguri intregi sau taiate in jumatate si fara samburi. Tartele se coc in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Cat sunt inca fierbinti se scot usor din forme.
Foarte fragede!
Related posts:
- Tarte cu caise si crema de lamaie
- Tarta cu visine si crema frangipane
- Struguri umpluti cu crema de branza
- Tarte cu piure de mere si frisca
Filed under: Tarte
tare bune trebuie sa fie !
Te asigur, Pansy, chiar sunt tare bune!