Rulada cu carne de vita si sos de menta
INGREDIENTE:
400 g carne de vita, 2-3 linguri unt, sare, piper, busuioc verde,
patrunjel, 1/3 lingurita chimen macinat, 2-3 catei de usturoi.
Pentru sos: 200 g smantana sau iaurt cremos,
5 linguri maioneza, menta, patrunjel, sare.
PREPARARE:
Se amesteca untul cu sare, piper, pudra de chimen, usturoi zdrobit, busuioc si patrunjel tocate marunt.
Carnea se taie in felii subtiri si se bate usor. Se aseaza pe o folie de aluminiu si se intinde deasupra untul aromat. Se ruleaza cu ajutorul foliei si se prinde rulada cu scobitori sau se leaga cu sfoara. Se pun intr-o tava 2-3 linguri ulei, se aseaza rulada, se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor. Dupa 40 minute, se inlatura folia si se mai lasa inca 15-20 minute, sa se rumeneasca rulada.
Sos de menta:
Se amesteca smantana cu maioneza si se adauga dupa gust: sare, menta proaspata si patrunjel verde tocate marunt.
Cand se serveste, se inlatura scobitorile sau sfoara, se taie rulada felii si se aseaza pe farfurie alaturi de sosul de menta.
Related posts:
- Varza cu carne de rata
- Rulada din piept de pui
- Musaca de vita cu sos bechamel
- Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar
Filed under: Mancaruri
o bunatate trebuie sa fie rulada asta !
Este, Pansy!