Tian de legume


Tian de legume dupa o reteta frantuzita de Laura Calder.
Se prepara intr-un vas rotund, din lut, mai inalt si mai mare in partea de sus, care se numeste tian, de unde si denumirea preparatului. Se poate gati insa si intr-un vas rotund, normal. Tian de legume contine felii fine de dovlecei, vinete, rosii, ceapa si usturoi, gatite lent in cuptor, pana la punctul de topire.
O mancare de vara, colorata, gustoasa si sanatoasa, care se poate servi fierbinte sau rece, ca atare sau alaturi de carne ori peste la gratar.

INGREDIENTE:
1 dovlecel, 1 vanata, 5-6 rosii, 1 ceapa, 4 catei de usturoi,
branza, sare, piper, cimbru, busuioc, ulei de masline.
PREPARARE:
Dovlecelul si vanata se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Vanata poate fi lasata si cu tot cu coaja. Rosiile se taie in felii mai groase. Ceapa se taie pestisori. Usturoiul se taie feliute subtiri. Se caleste ceapa in o lingura cu ulei, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si se mai lasa la calit inca 1-2 minute. Amestecul se intinde pe fundul unui vas rotund de yena. Deasupra se aseaza legumele, in straturi alternante, in forma de evantai.
Fiecare strat de legume se presara cu sare, piper, cimbru si busuioc verde. Se stropeste totul cu 1-2 linguri ulei, se acopera vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor pentru 40 minute. Se inlatura capacul sau folia, se adauga deasupra branza taiata in cuburi mici si se mai lasa la cuptor inca 10-15 minute.



Related posts:

  1. Pui cu legume si sos curry
  2. Rulouri de peste cu legume la cuptor
  3. Pangasius pe pat de legume
  4. Carne de porc cu legume la gratar

2 Responses to “Tian de legume”

  1. sal.sunt mare fana laura calder,si ma bucur cand vad retetele ei la noi in ro.mereu le caut,si cand am timp sa prind emisiunea(din pacate nu prea am timp,din cauza serviciului) “Sa gatim frantuzeste” la euforia tv,sunt numai ochi si urechi.caut mereu video retetele ei,insa sunt prea putine cele postate pe youtube,iar pe foodnetwork.ca. nu merg videoclipurile.tu de unde le-ai luat?chiar daca ma descurc cu engleza,e mai usor de inteles in romaneste,iar daca vezi videoclipul retetei e floare la ureche.chiar te rog sa postezi mai multe retete,sunt fantastice.am sa incep sa urmaresc acest blog de acum inainte.ms

  2. Carmen, si mie imi place mult cum gateste Laura Calder si o urmaresc la tv, pe euforia. Am notate mai multe retete ale ei, si in masura timpului disponibil, o sa le si pun in aplicare.
    Multumesc mult de vizita! Te astept oricand cu placere! :)

Leave a Reply