Tarta cu visine si crema frangipane
Crema frangipane este o crema de migdale, folosita in bucataria frantuzeasca. Este ideala ca umplutura pentru diverse tarte cu fructe precum visine, cirese, pere, prune. In componenta ei intra parti egale de unt, zahar si pudra de migdale, legate de ou.
INGREDIENTE:
1,5 kg visine fara samburi
Aluat:
250 g unt, 200 g zahar pudra, 4 galbenusuri,
5oo g faina, 4 linguri lapte, esenta de vanilie.
Crema frangipane:
75 g unt, 75 g zahar, 75 g pudra de migdale, 1 ou.
PREPARARE:
Crema frangipane:
Migdalele se coc usor in cuptor, apoi se rasnesc sub forma de pudra. Se amesteca bine untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga apoi oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de 2-3 ore, inainte de a fi folosita.
Aluat:
Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusurile pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.
Asamblarea:
Se unge o tava de tarta, cu ulei si se tapeteaza cu faina. (Diametru tava- 30 cm). Se intinde aluatul in tava, se toarna crema si se niveleaza. Deasupra se repartizeaza visinele. Se coace in cuptorul deja incalzit, timp de 25-30 minute.
Tarta cu visine si crema frangipane, este foarte buna servita rece, alaturi de o cupa cu inghetata.
Related posts:
- Tarta cu visine si bezea
- Chec cu spuma de visine
- Prajitura cu visine
- Tarta cu capsuni si crema de vanilie
Filed under: Tarte
gand la gand cu bucurie,vad ca suntem ! super arata tarta ta!
Merci, Pansy! Si tarta ta cu piersici cred ca a fost nemaipomenita!
am papat de la amandoua cate putin !! buna mai e !
arata fff apetisant !!! pot sa ma servesc si eu? :)
Fetelor, sunteti invitatele mele!