Minitarte cu capsuni si bezea
INGREDIENTE:
Blat: 125 g unt, 75 g zahar pudra, 2 galbenusuri de ou, 2 linguri lapte, 250 g faina.
Umplutura: 300 g capsuni, 1/2 cana apa, 1/2 cana zahar, 1 lingurita gelatina.
Decor: 2 albusuri, 6 linguri zahar, 2 picaturi zeama de lamaie, esenta de vanilie.
PREPARARE:
Blat:
Se face o crema din unt si zahar, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta, se pune in folie alimentara si se lasa 15-20 minute la frigider. Aluatul se intinde apoi in foaie subtire, se decupeaza forme rotunde si se garnisesc formele de tarte, unse mai intai cu ulei si tapetate cu faina. Se dau la cuptor pentru 15-20 minute.
Umplutura:
Se face un sirop gros din apa si zahar. Capsunile spalate, se taie in bucati mai mici si se pun in sirop. Se lasa la fiert 3-4 minute. Se adauga gelatina inmuiata in o lingura cu apa si topita pe baie de aburi.
Se mixeaza albusurile cu zaharul, zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se obtine o bezea pufoasa.
Se umplu tartele cu jeleul de capsuni iar deasupra se aseaza bezeaua. Se dau din nou la cuptor pt inca 5-7 minute. Se servesc reci decorate cu capsuni intregi si frunze de menta.
Related posts:
- Minitarte cu crema si gem de capsuni
- Tarta cu visine si bezea
- Rulada cu spuma de capsuni
- Tarta cu prune si bezea
Filed under: Tarte
cred ca au fost delicioase … imi place prezentarea !!!
Multumesc, Adina! Au fost super tartele
am facut aceste tarte un pic modificate,acum am inlocuit capsunile cu prune,dar am sa le fac si cu capsuni,sant minunate ,ti se topesc in gura si se simte acea aroma de unt in gura ,mersi mult,o zi buna
Buna idee si cu prune. Cu struguri as vrea eu sa le incerc Aluatul chiar se topeste in gura, eu il folosesc des
O zi buna si tie!