Clafoutis cu cirese
Cherry Clafoutis sau clafouti, este un desert rustic, specific sud-vestului Frantei, care a devenit popular si la noi, fiind o reteta simpla si foarte usor de realizat. Este un fel de budinca din cirese, acoperite cu un strat subtire de aluat moale, ca de clatite. In mod traditional se face din cirese intregi, cu tot cu samburi, in timpul coacerii, se spune ca se elibereaza o usoara aroma de migdale din samburi. Poate fi facut din cirese proaspete, congelate sau din compot, cat si cu alte fructe. Vedeti si aici diferite variatii ale retetei. Este foarte bun servit cald, pudrat cu zahar. Poate fi servit ca desert, dar poate constitui si un mic dejun perfect pentru o ocazie mai speciala.
INGREDIENTE:
3 oua, 100 g zahar, 50 g unt, 300 ml lapte, 100 g faina, esenta de vanilie, 500 g cirese.
PREPARARE:
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul topit, faina si esenta. La final se toarna laptele, putin cate putin si amestecand in continuare.
Se unge o tava cu unt sau ulei, se tapeteaza cu zahar tos ( 2-3 linguri) si se aseaza ciresele fara samburi. Peste ele se toarna aluatul. Se da tava la cuptor pt 25-30 minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar farin. Se serveste imediat.
Related posts:
Filed under: Tarte