Tarta cu dovleac
Posted on October 8th, 2010 by truedelights
O tarta delicioasa cu umplutura de dovleac.
INGREDIENTE:
Blat:
125 g unt, 100 g zahar pudra, un praf de sare,
2 galbenusuri, 2 linguri lapte, 250 g faina.
Umplutura:
3 cani cu dovleac ras, 3-4 linguri zahar, o lingura unt,
4-5 linguri nuci sau migdale macinate, 1 zahar vanilat,
esenta de rom, scortisoara, cateva stafide,
1 lingura pesmet, 2 albusuri, migdale pentru decor.
PREPARARE:
Blat:
Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta usor, nu foarte mult – aluatul copt trebuie sa fie pufos si mic, cu cat il framanti mai mult, cu atat devine mai elastic, scade in cuptor si ajunge sa fie greu de mestecat – un truc furat de la Jamie Oliver
Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pentru 15-20 minute.
Umplutura:
Dovleacul ras mic, se pune la calit in unt, impreuna cu zahar, scortisoara, zahar vanilat. Se lasa pe foc pana se inmoaie. La sfarsit se adauga pesmet, esenta, stafide si nuci sau migdale. Se lasa sa se raceasca. Se bat spuma albusurile si se incorporeaza usor in compozitia de dovleac .
Blat:
125 g unt, 100 g zahar pudra, un praf de sare,
2 galbenusuri, 2 linguri lapte, 250 g faina.
Umplutura:
3 cani cu dovleac ras, 3-4 linguri zahar, o lingura unt,
4-5 linguri nuci sau migdale macinate, 1 zahar vanilat,
esenta de rom, scortisoara, cateva stafide,
1 lingura pesmet, 2 albusuri, migdale pentru decor.
PREPARARE:
Blat:
Se face o crema din unt, zahar si sare, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta usor, nu foarte mult – aluatul copt trebuie sa fie pufos si mic, cu cat il framanti mai mult, cu atat devine mai elastic, scade in cuptor si ajunge sa fie greu de mestecat – un truc furat de la Jamie Oliver
Se pune aluatul in folie alimentara si se da la rece pentru 15-20 minute.
Umplutura:
Dovleacul ras mic, se pune la calit in unt, impreuna cu zahar, scortisoara, zahar vanilat. Se lasa pe foc pana se inmoaie. La sfarsit se adauga pesmet, esenta, stafide si nuci sau migdale. Se lasa sa se raceasca. Se bat spuma albusurile si se incorporeaza usor in compozitia de dovleac .
Asamblarea:
Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se imbraca si peretii formei. Se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade, pentru 3-4 minute. Se pune apoi umplutura, iar deasupra se repartizeaza fulgi de migdale. Se da din nou la cuptor pentru 10-15 min.
Poate fi servita calda sau rece, ca atare sau cu frisca. E delicioasa oricum!
Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Se imbraca si peretii formei. Se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade, pentru 3-4 minute. Se pune apoi umplutura, iar deasupra se repartizeaza fulgi de migdale. Se da din nou la cuptor pentru 10-15 min.
Poate fi servita calda sau rece, ca atare sau cu frisca. E delicioasa oricum!
Related posts:
Filed under: Tarte
wow, in ce fel poate sa arate… si prima poza, frumoasa tare…la tine in gradina?
Multumesc, Diamond!
Despre gradina poti citi aici: http://truedelights.wordpress.com/colt-de-rai/o-bunicuta-si-doi-nepotei/
Apetisanta!
Marg si eu pana la soacra ta pentru un dovleac? Mai bine ma duc la piata!
Ce minunatie ai facut tu aici….
Mari, Bucurestiul nu e chiar atat de departe de Zoresti-Buzau soacra mea ti-ar da cu placere un dovleac
Chiar minunatie,Miha
woow,ce bine arata,imi plac pozele.
un premiu bine meritat te asteapta la mine pe blog
Goldie, Pansy, multumesc mult!