Quiche cu branza si rosii
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
250 g faina, 100 g unt ,1 ou, 2 linguri apa, sare.
Pentru umplutura:
50 g bacon afumat, 1 ceapa, 2 oua, 100 g branza, patrunjel,
100 ml smantana, 4-5 rosii, sare, piper.
PREPARARE:
Din faina, unt, ou, sare si apa se framanta un aluat omogen, elastic, se pune in folie alimentara si se las ala frigider 30min.
Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pune la calit in 2 linguri ulei, impreuna cu baconul taiat feliute. Dupa ce s-au rumenit, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale cu sare, piper, se adauga patrunjelul tocat marunt, smantana si branza rasa.
Se scoate aluatul din frigider, se intinde o foaie rotunda si se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, imbracand putin si peretii. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se pun mai intai ceapa si baconul. Se toarna amestecul de oua, apoi se aseaza rosiile taiate feliute. Se da la cuptor pentru 25-30 minute.
Related posts:
- Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor
- Melci cu branza si chimen
- Placinta cu spanac
- Foitaj cu branza
Filed under: Tarte
Imi place! Sa-mi pastrezi o portie!
Mariana ,cu cea mai mare placere!