Placinta cu pere
Dupa aceeasi tehnica de preparare a placintei cu mere se face si placinta cu pere- mult mai gustoasa si mai aromata.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt, 50 ml lapte, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 12 linguri faina.
Pentru umplutura:
1 kg pere, 1 lingurita scortisoara, 50 g unt, 4 linguri zahar.
PREPARARE:
Umplutura:
Perele se curata de coaja si se rad. Se pun la calit impreuna cu zahar, unt si scortisoara, amestecand continuu pana se inmoaie. Daca perele sunt mai moi si mai zemoase, se adauga si o lingura de gris, iar timpul calirii se reduce.
Aluatul:
Se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul, laptele esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune jumatate din compozitia de aluat si se da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate tava, se aseaza umplutura de pere, iar deasupra se repartizeaza restul cantitatii de aluat. Se mai coace inca 15-20 minute.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Related posts:
Filed under: Placinte
Flori , maine intra-n testare … de parca ar mai fi nevoie ; tot ce postezi tu e sigur .
Wk frumos !
Bafta, Diana!
Week-end placut si tie!