Briose cu lamaie
INGREDIENTE:
3 oua, 100 g zahar tos, 50 g zahar farin, 150 g unt, 60 g iaurt,
2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura coaja rasa de lamaie,
un praf de sare, 2 lingurite praf de copt, 200 g faina.
Pentru decor:
zahar farin, zeama de lamaie, colorant alimentar.
PREPARARE:
Se mixeaza albusurile cu zaharul tos, se adauga galbenusurile, untul frecat cu zaharul farin, iaurtul si zeama de lamaie. La sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si coaja de lamaie. Aluatul se aseaza in formele de briose cu ajutorul unui pos. Se coc in cuptorul deja incins la 180 de grade, timp de 15-20 minute.
Dupa ce se racesc, se decoreaza cu glazura obtinuta din zahar farin amestecat cu cateva picaturi de zeama de lamaie si colorant alimentar dupa preferinte.
(Eu am obtinut culoarea roz, adaugand in zahar cateva picaturi cu suc proaspat de sfecla rosie.)
Related posts:
Filed under: Briose
Ce frumos le-ai decorat!
Arata atat de apetisant, sunt sigura ca sunt la fel de gustoase pe cat sunt de aratoase!
Felicitari!
Multumesc,Sorina! Sunt foarte gustoase briosele!
Kadia,multumesc!